Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini mimarlık alanında, doktora eğitimini ise peyzaj mimarlığı alanında tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini tasarım yarışmalarındaki disiplinler-arası işbirliğinin limitleri üzerine yaptığı araştırmaların sonucunda hazırlamıştır. Doktora tezini ise, yapıların bünyelerinde bitkisel yüzeyler üretmenin limitleri üzerine yaptığı araştırmaların sonucunda hazırlamıştır.
Lisans eğitimi döneminden başlayarak çeşitli ekipleri ile müellif olarak 100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası tasarım yarışmasına katılmıştır. Katılmış olduğu tasarım yarışmalarından 10'larca ödül almıştır.
Tasarım yarışmalarıyla beraber profesyonel olarak 40'tan fazla farklı ülkeye yüzlerce proje tasarlamıştır. Tasarlamış olduğu ve tasarım süreçlerini yönettiği projeler tek fonksiyonlu (1-4 kullanıcı: 100m2'ye kadar) projelerden mahalle ölçekli karma projelere (10.000 nüfuslu: 1.000.000m2'ye kadar) kadar çeşitlilik göstermiştir. Tasarlamış olduğu projelerin türleri, konut, ticari ve benzeri günlük çok yaygın türlerden, marinalar, limanlar, özel kuvvetler eğitim merkezleri ve benzeri gibi çok uç örneklere kadar çeşitlilik göstermiştir. Tasarımlarının bazıları ulusal ve uluslararası tasarım yarışmalarda ödüllendirilmiştir. Bazı projeleri Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve TMMOB Mimarlar Odasından takdir ödülleri almıştır.
Almış olduğu eğitimlerden ve mesleki tecrübelerinden kaynaklı olarak tüm tasarımlarında: mimarlık, peyzaj mimarlığı ile şehir ve bölge planlama disiplinlerinin sınırlarını çözmeye çalışmıştır. Bu disiplinler arası yaklaşım sayesinde tasarımlarını daha kapsamlı bir biçimde ele almayı hedeflemiştir.
2018 yılında Hint makamları tarafından “The Black Taj: An Incomplete Memory of the Mughal Empire” uluslararası proje yarışmasında Jüri Üyesi olarak seçilmiştir. Bu görev ile Günay Erdem, Türkiye dışında düzenlenmiş olan uluslararası proje yarışmasında herhangi bir Türk hükumeti veya Türk sivil örgütü katılımı olmaksızın Jüri Üyesi olarak davet edilen ilk Türk Mimar olmuştur.
2022 yılında, Türkiye'nin uzay hedefleri kapsamında ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile Bursa Uludağ Üniversitesinin birlikte açmış olduğu Ay Üssü Tasarım yarışmasına ekibiyle katılmış ve ödül almıştır. Tasarım yarışması sürecinde, NASA, SpaceX, Avrupa Uzay Ajansı ve benzeri uluslararası kuruluşların uzay koşullarında mimarlık alanında yapmış oldukları çalışmaları araştırmıştır. Yapmış olduğu araştırmaların sonucu olarak Ay koşullarında üretilebilecek kendi kendine yetebilen yapılaşma ve kentleşme stratejileri geliştirmiştir.
Doktora çalışmaları sonrasında: “Tasarımın Temelleri”, “Mimari Tasarım”, "Peyzaj Tasarımı", “Mimari Fikir Geliştirme ve Sunum”, “Kavramsal Tasarım”, "Uzay Ortamı için Mimari Tasarım" ve “Mimarlıkta Etik” alanlarında araştırmalar yapmış ve önemli bilgi birikimine sahip olmuştur. Bu akademik birikimini çeşitli üniversitelerde: tasarım stüdyo dersleri ve seçmeli dersler vererek paylaşmıştır.